Mike Steve

Mike SteveWelkom Biografie Nieuws Discografie Fotogalerij Boekingen

 

BIOGRAFIE

Mike Steve

Geboren als Eugène De Schrijver in Affligem-Teralfene (Vlaams Brabant). Als kleine knaap volgde hij privélessen notenleer en gitaar. Als 15-jarige trad hij al op als zanger-gitarist bij diverse orkesten, o.m. met verschillende Aalsterse muzikanten zoals o.a. saxofonist Odilon Mortier, pianist Octaaf Boon, leider van de Aalsterse Bigband. Op 18-jarige leeftijd stichtte hij zijn eerste eigen gitarenensemble dat luisterde naar de naam The Veko’s. Ook zijn broer Tony Winter speelde na enkele maanden mee in dit ensemble. Het repertoire lag voor de hand, covernummers van the Beatles, the Shadows, the Spotnicks, the Jokers, enz…

Enkele jaren later stond Mike al in de opnamestudio onder de vleugels van Louis Van Rijmenant, de man van de Vogelkensdans, en nog zo vele andere successen.

Jij bent wonderbaar en Regen rendez-vous werd zijn eerste single op het Arcade label. Twee singles later tekende Mike een platencontract bij Alain Lelièvre, baas van het Basart en Basf-label. Bij jou zijn, een compositie van Mike zelf en op tekst van  Johan De Graeve, kwam meteen in de Vlaamse hitparade.

Er volgden nog een drietal opnames, maar Mike koos voor “zekerheid” en greep de kans om een verificatieopdracht aan te nemen in het onderwijswereldje. Hij zegde de showbizz vaarwel en verdween van het toneel. Maar de showbizzmicrobe bleef hem achtervolgen en nu vond hij het moment gekomen om opnieuw in de showbizz te stappen!!

Op veelvuldige vraag van diverse trouwe fans, en om zijn comeback meer kracht bij te zetten, zette hij zich aan het schrijven en begin van de maand mei 2012 dook hij in de opnamestudio. Hij nam meteen een full album op met 13 Nederlandstalige liedjes met als titel: Mike Steve zingt Emly Starr, Tony Winter, Mike zelf en anderen……. Emly Starr is zijn schoonzus en Tony zijn broer. Mike schreef zelf de teksten van 6 van de 13 liedjes, en componeerde zelf drie liedjes van deze CD. Hij schreef zelf de arrangementen, speelt op diverse nummers zelf de gitaarsolo’s, en deed zelf de volledige productie !!!! Zijn pseudoniem als auteurcomponist bij Sabam België is Mike Maxim.

Zijn hobby’s zijn: muziek beluisteren, componeren, arrangementen uitschrijven, gitaar spelen, Spaans studeren en op sportief vlak: fitnessen en skiën. Ieder jaar gaat Mike zeker 2 x skiën, meestal naar Oostenrijk.

Naar boven